8 lessen uit 2 jaar ondernemen

In Juni proostte ik met mijn vriendinnen op het terras op mijn (alweer!) 2 jaar als ondernemer. Natuurlijk nam ik ook
de tijd om uitgebreid te reflecteren, wat is er in die jaren allemaal gebeurd? Waardoor zijn ik en mijn bedrijf
mega gegroeid? In dit blog deel ik mijn belangrijkste 8 lessen!

Badass Business Coach
Romy van Keulen

1. Grow the fuck up
En daarmee bedoel ik pak je verantwoordelijkheid! Voor wat je wil, voor je dromen én in al die vrijheid die je hebt. Leer je dag in te delen op jouw ritme. Ik leerde als ik X wil dan moet ik daar Z voor doen. Wat hierbij hoorde was leren wat en wie je daarvoor nodig hebt. Zorg dat je shit gefixt is. Dat je afspraken naar je klanten nakomt. Pay attention to time management en duik in je financiën. Saai? Dat dacht ik ook altijd, maar dit zijn wel dé dingen die jouw business gaan boosten!

2. Focus en consistentie
Ook ik wilde dit eerst niet horen. Want focus klonk als ‘maar één ding mogen doen’, that’s not it. Focus je op een deel van je business, zorg dat, ‘t loopt en ga dan pas verder met het volgende. Hetzelfde had ik bij consistentie. Maar om je business te laten groeien moet je vooral één ding zijn dat anderen vaak niet zijn, consistent. Dit zorgt dat jij de go-to person wordt voor jouw klant. Want, wil je anderen laten beseffen dat ze bij jou moeten zijn, then they should know your expertise. Dus schiet niet steeds van links naar rechts. Ben duidelijk en consistent, in je communicatie, je social media, je messaging, everywhere. Doe dit minimaal een aantal maanden, and let people find you!

3. Alleen IK ben verantwoordelijk voor mijn succes
Dit kan overwhelming zijn. Maar echt, het ligt niet aan je geluk, aan de mensen om je heen, je andere verplichtingen, jij bent het zelf. Jij bent volledig in charge. Dit betekent niet dat je alles alleen moet doen, maar wél dat jij altijd de impact in je hebt. Je bent niet overgelaten aan het lot. Jij kan jezelf nieuwe skills aanleren en je kunt zelf je mindfucks oplossen. Zeker niet altijd makkelijk, wel de waarheid

TO BECOME THE GO-TO PERSON IN YOUR FIELD OF EXPERTISE, MAKE SURE PEOPLE KNOW WHERE TO FIND YOU!

4. De grootste blokkade ligt voor je neus, so WORK on it
Hou eens 2 weken bij wat jou triggert, waar jij gestrest van raakt. Grote kans dat hier een  blokkade ligt die jou tegenhoud. En je kan hier 2 dingen mee doen, tegen die ‘dichte deur’ aan blijven trappen OF je zoekt naar een sleutel voor die deur, waar jouw next level start in je business. Weet je even niet hoe je verder moet? Schakel iemand in voor hulp, want het ontbreken van een plan is dan de blokkade. De blokkade kan ook je energie zijn, je angst voor afwijzing, je zelfvertrouwen. You name it. Herken je blokkade, fix it and you’re ready to move!

5. There’s time for action and time to chill
Ik vind mijn werk facking vet, dus soms kan ik soms door, door, door gaan. Tot ik helemaal leeg ben. Natuurlijk werkt dit niet.
I know by now, dat het mij enorm helpt om productief te zijn in mijn werk uren en effectief te chillen als ik niet werk. Effective me-time is voor mij echt belangrijk. Niet van die fake-ass me time waarin je series binged, nee iets waardoor je echt oplaad. Sinds ik hierin de balans heb behaal ik veel meer resultaat in minder tijd.

Denk jij nu OH MY ik herken al deze shit maar hoe ga ik dit fixen? Plan nu een match call in, waarin ik je in elk geval een shitload aan vragen stel, die jou sowieso verder helpen en blijken we een match dan help ik jou als coach super graag verder naar een Badass Business! 

Benieuwd naar mijn 3 andere lessen? Luister hier de volledige aflevering in de Badass Business Podcast!