Investeer like a badass business babe

Investeren in samenwerkingen kan je enorm veel verder helpen in je business! Voor mij was elke investering weer de katalysator van ieder nieuw level in mijn bedrijf. Maar ik heb ook fouten gemaakt in de investeringen die ik deed. Zo maakte ik investeringen op de verkeerde momenten, in de verkeerde volgorde, en in de verkeerde dingen.

Voor mij is het sowieso goed om VEEL te leren zodat ik daar mijn klanten mee kan helpen. Maar als jij geen business coach bent, zou het nogal zonde zijn. Als breathwork coach heb je bijvoorbeeld weinig aan de lessen van een schrijf coach op het verkeerde moment. De volgorde van de investeringen die ik het eerste jaar deed, was gewoon niet altijd handig. Wil ik je helpen te voorkomen met deze podcast ;).

In de podcast geef ik ook een overzicht van zoveel mogelijk van mijn investeringen, maar zonder context is dat overzicht niks waard. Dus lees hieronder meer! 

Laat me beginnen bij het begin: de start van mijn ondernemersreis en mijn vreselijke money mindset destijds.

Ik liep toevallig net langs een parkeermeter in Amsterdam en realiseerde me dat mijn eerste life changing programma goedkoper was dan parkeren in Amsterdam. Ik vroeg namelijk 59 euro voor een 3 maanden coach programma. Dat programma was te gek. Maar ik besteedde zeker meer dan 10 uur per klant. En parkeren in Amsterdam kost 6 euro per uur. Whoops.

Ik vond het nogal lastig om te investeren. Toen ik mijn baan opzegde, had net een paar duizend euro op mijn spaarrekening. Waarvan ik een auto & surfboards kocht. De rest investeerde ik in mijn business. Ik weet nog goed hoe bizar spannend ik dat vond.

Fast forward naar vandaag: Ik heb nu bewust een tijdje niet geïnvesteerd in business plannen maken, ik heb geen nieuwe plannen nodig.
Ik heb namelijk enorm veel plannen! Die uitgevoerd moeten worden. Dus voor mij is de fase aangebroken dat ik investeer in een team. Logisch, right? Toch zie ik veel ondernemers investeringen maken in de verkeerde volgorde. Net als ik in de eerste jaren van mijn business deed. Er is 1 hele duidelijke regel voor jezelf om dat te voorkomen: 

Don’t Hype Hire

Blijf heel goed nadenken over WAT jij NU nodig hebt. Omdat iemand nou eenmaal heel goed kan verwoorden waarom je haar nodig hebt, betekent niet dat je haar NU nodig hebt. Ik heb best wat investeringen in de verkeerde volgorde gemaakt. Ik investeerde bijvoorbeeld een paar jaar geleden in een schrijfcoach, terwijl ik ergens al wist dat ik daarna een grote transformatie in mijn business zou maken. Ik heb eerst een online business opgebouwd, dat heette Burnout Badass, omdat ik eerst een bedrijf wilde bouwen voor ik andere mensen ging adviseren. Met dat bedrijf schakelde ik een schrijfcoach in, terwijl ik ook al wist dat ik een transformatie naar business mentor zou maken. Maar haar schrijfskills zijn natuurlijk ZO goed, dat ik dacht dat ik haar NU nodig had.

Nergens spijt van hoor, ook omdat ik business coach ben. Dus voor mij is het sowieso goed om VEEL te leren zodat ik daar mijn klanten mee kan helpen. Maar als jij geen business coach bent, zou het nogal zonde zijn. Als breathwork coach heb je bijvoorbeeld weinig aan de lessen van een schrijf coach op het verkeerde moment. De volgorde van de investeringen die ik het eerste jaar deed, was gewoon niet altijd handig. Wil ik je helpen te voorkomen met deze podcast ;).

 

Voor mij zou een business coach nu niet de prio zijn, want ik weet precies wat ik moet doen, en ik heb de headspace en tijd nodig om het te doen dus mag ik gaan investeren in een team. Ik weet wel zeker dat zodra dat staat, ik alweer naar een volgend level kan en zou dat wel weer met een coach willen doen. 

Als je business op zich wel lekker loopt, maar je vind zelf eigenlijk geen reet aan je aanbod, zou ik niet groei (bv in ads) investeren.. dan moet je namelijk alleen maar meer doen van wat je saai vindt. Ik zou dan investeren in transformatie: wie of wat kan jou helpen bij je bedrijf zodanig veranderen dat je het weer FUN vind, daarom de energie er weer in zit en die groei dan op een duurzame manier tot stand komt. Voor die transformatie moet je wel loslaten, dus dat is spannend & eng, dus dan zou ik absoluut aanraden om met IEMAND aan de slag te gaan die je helpt dat soort dingen te doen. Ik bijvoorbeeld, just sayin’. 

Of als je iedere keer twijfelt aan “kan ik mensen wel helpen” dan moet je heel eerlijk en feitelijk kijken naar waar dit vandaan komt: heb je echt de skills niet, of zit het tussen je oren? Kijk wel ff goed naar die skills he, want ik ken je een beetje en jij denkt waarschijnlijk eerder dat je nog 12 opleidingen nodig hebt omdat je nogal snel denkt dat je niet goed genoeg bent. Maar als het je echt aan een specifieke skill ontbreekt, go fix it. Niets zo makkelijk als een nieuwe skill leren deze dagen. En als het dat tweede, zit het vooral tussen je oren?, is zou ik in een mindset boost investeren. Omdat de verkeerde mindset ervoor zorgt dat in actie komen heeeel moeizaam is. Maar je moet dus wel heel goed kijken naar waar jij NU staat, waar je heen wil, en wat je daarvoor als eerste nodig hebt.

Om je te helpen te investeren als een Badass Business Babe (strategisch, bedrijfsmatig, FUN) heb ik DIT investment template voor je opgesteld. Door dat template in te vullen kan je jezelf geld & tijd besparen. Let me know wat eruit komt!

Download het template hier of plak deze link in je browser: https://likeabadass.nl/wp-content/uploads/2023/02/BADASS-INVESTING.pdf