8 Rules for a Badass Business​

Ik hoor je denken, regels? Jij wil vrijheid! Daarom ben je gaan ondernemen dus, I don’t do rules anymore! right? Yes, I feel you! Maar weet je wat er gebeurd zonder die rules? Dan verzuip je in al die vrijheid. Wat je echt wilt is autonomie. En daarvoor heb je je aan je eigen regels te houden. In deze blog deel ik daarom 8 Badass Business rules met je, zodat jij weer houvast krijgt en groeit met jouw business!

1. Follow the fun

Doe je de dingen die jou energie geven? Dan is het veel makkelijker om jouw visie over te brengen naar je audience. Want het leven is te kort en daarbij, misschien nog veel belangrijker, mag je het jezelf gunnen om fun te hebben!

2. Ken je waarden
Want dan ben je niet meer zo gevoelig voor peer pressure en trends. Trends zijn van korte duur en wat heb je daaraan? Op de lange termijn precies niks. Je zweeft steeds van links naar rechts en komt daardoor net nergens. Omdat ik mijn waarden inmiddels goed ken, word ik niet meer meegesleurd in trends. Mijn passie is vrouwen op díe plek te zetten, waar zij de meeste fun hebben!

In mijn coachtrajecten gebruiken we hiervoor de waarden-check, kun jij niet 1,2,3 jouw belangrijkste waarden opsommen? Download dan zeker mijn gratis E-book en ga ermee aan de slag! Zie de waarden als een kompas voor je leven en bedrijf, het maakt keuzes maken zo veel makkelijker.

Doen wat je VET vind én die volledige vrijheid ervaren in je business?

3. Put up boundaries
Bij grenzen stellen denk je als snel aan een strakke planning, je tijd bewaken, maar dat is natuurlijk niet het enige. Ook hierin komen je kernwaarden weer terug. Voor mij persoonlijk is verbinding super belangrijk, dit staat centraal in mijn trajecten.

Ik zal je nooit uit een call laten weggaan als het gesprek nog niet is afgerond. Time’s up, bye! Nee zeker niet, ik laat je niet zitten met vragen. Hoe ik hierin dan mijn grenzen bewaak? Door calls van 45 minuten aan te houden en per sessie 15 minuten uitlooptijd te reserveren. Check!

4. Be resilient
We falen constant, period. Het maakt niet uit of dit een kleine typefout is of een enorme planningsramp. Uiteindelijk zijn er altijd twee manieren om te falen. Gooi je direct je handdoek in de ring of haal je, je les eruit en denk je let’s go!

Hoe je omgaat met je gemaakte fout bepaalt het resultaat. Easy. Stel je bent onderweg naar een afspraak en mist een afslag, stop je dan langs de kant en denk je laat maar zitten? Nee toch, je neemt een detour en zegt: ‘on my way!

Trap jij toch steeds weer in die freedom trap en wil jij niets liever dan doen wat je vet vindt EN die volledige vrijheid ervaren in jouw business? Check de Badass Business Podcast voor 4 bonus rules!