8 Rules for a Badass Business part 2

Ik hoor je denken, regels? Jij wil vrijheid! Daarom ben je gaan ondernemen dus, I don’t do rules anymore! right? Yes, I feel you! Maar weet je wat er gebeurd zonder die rules? Dan verzuip je in al die vrijheid. Wat je echt wilt is autonomie. En daarvoor heb je je aan je eigen regels te houden. In deze blog deel ik daarom 8 Badass Business rules met je, zodat jij weer houvast krijgt en groeit met jouw business!

5. Is your identity manifactured?
Je bent online niet een ander persoon dan wie je in real life bent. Zorg dat dit ook zo overkomt. Gebruik juist jouw unieke talenten en gifts. En ja, dat is spannend. Want je authentieke zelf zijn voelt kwetsbaar. Maar geloof me, het gaat je energie volledig drainen als je jezelf anders voordoet. Dat hou je niet vol.

Hiermee bedoel ik niet dat je geen informatie van anderen als inspiratie mag gebruiken, dat is helemaal oké! Doe het wel op jouw eigen manier. Geef er je eigen draai aan. Wees jezelf online en kom naar voren als leider, dat ben je, want anders had jij nooit een bedrijf gestart waarmee je impact wil maken.

6. Don’t be a perfectionist
Als je het mij vraagt, is het altijd: Quality over quantity. Je kunt denken, ik flans even een e-book in elkaar want dan kan je aan de slag. Maar ik ga daar niet van aan. Ik wil trots kunnen zijn op wat ik aanbied, ik wil het vet vinden! Tegelijkertijd gaat impact ook boven perfectionisme.

Dus lever kwaliteit, maak kwalitatief goede shit, dat is super belangrijk, maar ga ook echt je klanten helpen. Verschuil je bijvoorbeeld niet maandenlang achter het editen van je website. Start vandaag nog met het maken van impact!

Doen wat je VET vind én die volledige vrijheid ervaren in je business?

7. Manage your time
Go with the flow is hot, maar het kost je ook tijd. Gebruik bijvoorbeeld human design en creëer hiermee je eigen flow. Soms doe je even geen snars en dat is oké. Maar wanneer je alleen werkt als je in ‘de flow bent’ kost dit je bizar veel tijd. Hiermee beperk je de groei van jouw bedrijf.

Stel je bent even in die goede flow, je knalt als een malle, je bekendheid groeit, maar op het moment dat die flow weg is, stop je. Wat je hebt opgebouwd zakt direct weer in als een pudding. Want ja, afleidingen zijn er online overal. Consistency is key! Beter elke dag wat uurtjes knallen, gevolgd door even hard chillen. Blijf elke dag actie ondernemen om het leven te bouwen dat jij wil, dat is pas badass!

8. Know your worth
Durf jij het juiste bedrag te vragen voor jouw dienst? Ik zeg niet dat je gelijk 5K moet vragen als je dat nog niet kan leveren en jezelf daarmee onnodige druk oplegt. Nee, vraag juist een prijs waarbij je denkt, het is nog veel meer waard dan dit. Je bent gek eigenlijk als je het niet doet. Want als jij dit zo voelt, komt dat ook aan!

Daarbij heeft het naar mijn mening ook te maken met selfcare en je leiderschap daarin nemen. Zo struggelde ik met een gevoel van lage energie, wat ik besloot te fixen. Want als mijn energie laag is, dan word ik ook wat onzekerder, kom je in een twijfelloop terecht en wie wordt daar beter van? Precies, niemand. Jij niet en je klant ook niet. Dus maak strategische keuzes, bepaal een prijs die je kan waarmaken en maak ruimte voor selfcare.

De echte Enterpreneurial Mindset omarmen? In de Badass Business Babe | Mindset Course heb jij binnen 4 stappen DE mindset om keihard impact te maken en te groeien met je business. Check hieronder meer informatie.